Psihoterapija

…BITI VIDEN, BITI SLIŠAN, BITI SPREJET… POGOVORI, KI POMAGAJO…
UVID... RELACIJSKA INTEGRATIVNA PSIHOTERAPIJA

dav

Zobozdravnica z zasebno prakso za odrasle in otroke sem že skoraj 20 let. Svoje delo in paciente imam rada , zanje želim kar najbolje celostno poskrbeti. Že zelo zgodaj sem spoznala, da večina pacientov občuti zelo velik strah pred zobozdravniškimi posegi, zato se mnogi obiskom v zobozdravstveni ordinaciji precej izogibajo ali jih odlašajo do trenutka, ko je pogosto že zelo pozno in je škoda v ustni votlini že precejšnja. V izogib temu, sem si za svoje poslanstvo že kot mlada zobozdravnica zadala, da ljudem pomagam preseči najhujši strah ali ga celo popolnoma odpraviti. Razvila sem nek svojstven pristop do vsakega posameznika, ki se je z leti pokazal kot zelo uspešen in učinkovit, in tako s skupnimi močmi dosežemo, da so obiski zobozdravstvene ordinacije rednejši, obravnava pa za pacienta prijetnejša in bolj učinkovita.

V želji, da bi bile moje storitve pacientom prijaznejše in obisk pri meni zanje ne bi predstavljal več prevelikega stresa, se je študij integrativne psihoterapije na Inštitutu IPSA v Ljubljani ponudil kar sam, saj sem začutila potrebo, da svoje znanje o psiholoških vidikih travme poglobim. Sem specializantka četrtega letnika in izvajam individualno integrativno psihoterapijo za odrasle. Spekter moje psihološke podpore in psihoterapije  se je tako iz zobozdravstvene ordinacije  razširil navzven in pomoč lahko ponudim tudi vsem tistim , ki so v svojem življenju zašli v slepo ulico ali se znajdejo v raznoraznih čustvenih in duševnih stiskah, iz katerih si sami le stežka pomagajo.

Sem tudi mama štirim otrokom in življenje mi ni prizanašalo z raznovrstnimi preizkušnjami, mnogimi zelo težkimi. Skoraj neizogibno in spontano se je v povezavi z mojim poklicem porodila želja po globljem raziskovanju mojega notranjega sveta in še boljšemu razumevanju sebe, drugih ljudi in vsega, kar se mi v življenju dogaja. Svojo poklicno pot kot zobozdravnica, ki za svoje paciente sočutno in celostno poskrbi,  sedaj uspešno povezujem s poklicem integrativne psihoterapevtke tudi izven zobozdravstvene ordinacije. Bistvo integrativne psihoterapije je celosten in relacijski pristop, prilagojen potrebam vsakega posameznika. Je ena najučinkovitejših psihoterapij, saj združuje (integrira) znanja tudi drugih psihoterapevtskih smeri, kar nam omogoča, da uporabljamo različne pristope, metode in tehnike.Terapija in proces spreminjanja starih, globoko zakoreninjenih strahov in drugih osebnostnih vzorcev, se dogajata v polju med klientom in terapevtom, dvema enakovrednima osebama, v medsebojnem zaupanju in spoštovanju. Prepričana sem, da so spremembe vedno mogoče, če le je oseba pripravljena za to tudi sama veliko narediti. V svoje paciente in kliente vedno neomajno zaupam, se zanje iskreno zanimam in jih vodim ter podpiram na njihovi poti sprememb. Sem sočutno prisotna in uglašena na njihove relacijske potrebe, kar je temelj za dober terapevtski odnos, ki je zdravilen že sam po sebi.Delam pod redno supervizijo Maruše Zaletel Tekavc in sem zavezana Etičnemu kodeksu Društva za integrativno psihoterapijo in Transakcijsko analizo SINTA in Etičnemu kodeksu Slovenske krovne zveze za psihoterapijo SKZP.

V uvodnih srečanjih se pogovorimo o ciljih in okvirnem trajanju terapije. Terapija je lahko kratkotrajnejšega značaja, usmerjena k reševanju aktualnih težav tukaj in zdaj, ali pa globinska, tudi več let trajajoča terapija. Cilje psihoterapije tekom terapije lahko prilagajamo, spreminjamo ali si zastavljamo nove.»Pravijo, da je terapija garanje. Pa ne samo za terapevta. Odgovornost za spremembo je namreč na klientovih ramenih. Če ste pričakovali uro sočutnega prikimavanja, ste prispeli na napačen kraj. Terapevti vam bodo v oporo, toda naša podpora bo namenjena vaši rasti… spodbujamo vas, da v osrčje problema pridete SAMI. Kajti… najmočnejša so tista spoznanja, tisti UVIDI, do katerih se dokopljemo sami… in ne gre brez določene mere neugodja, če naj bo proces učinkovit… «


                         Iz knjige Lori Gottlieb »Morda pa se moraš z nekom pogovoriti«

 


Ura terapije traja 60 minut in stane 60 eurov.

Za rezervacijo termina uvodnega pogovora me lahko pokličete na:

- telefonsko številko: 040 281 216
- ali pišete na e - naslov: zob.urska@amis.net

in našla se bo rešitev za vas.

 

…skozi UVID in ČUTENJE v NOVO ŽIVLJENJE…